Avoinna
Ma-Pe 7:30-17
Soita
040 762 4256

Vaihteiston huolto

Vaihteisto (automaattivaihteisto) on yksi auton tärkeimpiä komponentteja, joka varmistaa autosi sujuvan ja tehokkaan toiminnan. Sen saattaa menettää kykynsä toimia oikein ilman asianmukaista huoltoa ja voi johtaa selvästi havaittaviin puutteisiin ajamisen laadussa.

Automaattivaihteiston ongelmia ovat yleensä:

  • Väärän vaihteen valinta
  • Vaihteet eivät kytkeydy
  • Vaihtaessa auto nykii voimakkaasti
  • ”Drive” -tilassa vaihteisto ei reagoi.
  • Vaihteistosta kuuluu melua, kuten vinkumista, narinaa tai surinaa
  • Vioittunut ohjainyksikkö
  • Vaihteiston öljy haisee palaneelle
  • Vaihteisto vuotaa öljyä

AutoSkylla autamme asiakkaitamme tiedostamaan vaihteiston kuntoa. Tarvittaessa voimme tehdä täydellinen öljynvaihto ja puhdistus varmistaaksemme, että vaihteisto toimii oikein ja tehokkaasti myös tulevaisuudessa. Jos epäilet, että on aika huoltaa vaihteistoa, asiantunteva henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan.

Mikä on automaattivaihteisto?

Se on monimutkainen, ohjainyksikön ohjaama, anturijärjestelmästä ja hammaspyörästöstä koostuva yksikkö, joka toimii yhdyssiteenä moottorin ja pyörien välillä. Vaihteisto varmistaa, että moottorin energia siirtyy tasaisesti ja tehokkasti pyöriin, ja antaa kuljettajalle mahdollisimman mukavan ja turvallisen hallinnan kakissa ajotilanteissa.

Koko tämä prosessi tuottaa myös paljon lämpöä. Vaihteistoöljyn tehtävä voitelun ja vaihteiden ohjauksen lisäksi on jäähdyttää ja estää vaihteistoasi ylikuumenemasta ja vaurioitumasta. Pitkään käytetty öljy kuluu ja menettää tehonsa, joka tekee vaihteiston alttiiksi mm. lämpövaurioille.

Mitä voimme tehdä?

Vaihteistoöljyn vaihtaminen aika ajoin on paras tapa välttää ongelmia ja pahimmassa tapauksessa kallliita korjauksia. Meillä tehdään vaihteistojärjestelmän puhdistus ja öljyn vaihto uuteen korkealaatuiseen vaihteistoöljyyn käyttäen huippuluokkaisia laitteita.

Vaihteisto diagnostiikka

Vaurioituneella vaihteistolla on merkittävä vaikutus autosi suorituskykyyn. Tästä syystä on välttämätöntä huolehtia vaihteiston toimintakunnosta, jotta autosi suorituskyky säilyy. Uusimman tietotekniikan diagnostiikalla voivat korkeasti koulutetut ammattitaitoiset mekaanikkomme luotettavasti tunnistaa vaihteiston ongelmat.

Avoinna
Ma-Pe 7:30-17
Soita
040 762 4256