Avoinna
Ma-Pe 7:30-17
Soita
040 762 4256

Ilmastointilaitteen huolto

Ilmastointi lisää ajomukavuutta ja parantaa siten myös turvallisuutta. Sopiva lämpötila ja kosteus vaikuttavat kuljettajan kykyyn ajaa ja pysyä valppaana.

Kaikki ilmastointilaitteet menettävät kylmäainetta ajan myötä, mikä heikentää jäähdytystehoa. Tyypillinen kylmäainehäviö ilmastointijärjestelmässä on 10 % vuodessa, joten ilmastointijärjestelmän huolto tulee tehdä kahden vuoden välein.

Koska kylmäaineen tarkastus ei usein sisälly säännölliseen määräaikaishuoltoon, sinun on itse varmistettava että se on tehty, tai varata sitä varten erillinen ilmastointihuolto.

Ilmastoinnin täyttöhuolto maksaa 59 €. Lisättävä kylmäaine veloitetaan erikseen.

Ilmastointilaitteen täyttöhuolto

Poistamme kaikki vanhan kylmäaineen jäänteet järjestelmästä ennen kuin vaihdamme sen uuteen. Koko toimenpide kestää noin 45 minuuttia, joten se voidaan tehdä jopa odottaessasi.

Käytämme kylmäaineen vaihtamiseen ja täyttöön erikoislaitetta, joka käyttää korkea- ja matalapaineportteja varmistaakseen, että koko järjestelmä puhdistetaan ennen tuoreen kylmäaineen lisäämistä. Kylmäaineen myrkyllisyyden ja ilmakehän haitallisen vaikutuksen vuoksi on ilmastointilaitteen täyttöhuolto luvanvaraista toimintaa. AutoSky Bosch Car Service on luonnollisesti hyväksytty toimija ja meillä on siihen hyväksytyt, koulutuksen saaneet ammattimiehet.

.

Onko ilmastointilaite päälle kytkettynä ”aina” ajaminen hyvä idea?

Polttoaineen säästäminen on yleensä kuuma keskustelunaihe. On ilmiselvää, että ilmastointilaitteen jatkuva päällä pitäminen, varsinkin leutoina kuukausina, lisää polttoaineen kulutusta.

Ilmastoinnin sammuttaminen koko talveksi ei kuitenkaan ole järkevää, koska tiivisteet saattavat kuivua ja alkavat vuotamaan, joka johtaa kalliisiin korjauksiin. Säännöllinen käyttö talvikuukausinakin kierrättää kymäaineen järjestelmässä ja varmistaa ettei sitä pääse vuotamaa autostasi.

Voit myös säästää polttoainekuluissa huoltamalla ilmastointilaitteen kerran vuodessa. Alhaiset kylmäainetasot vaikeuttavat ilmastointijärjestelmän toimintaa ja kuluttaa enemmän polttoainetta kun järjestelmä pyrkii käymään jatkuvasti suurella teholla. Joten täyttöhuolto vaikka joka vuosi varmistaa, että järjestelmäsi toimii tehokkaammalla mahdollisella tavalla!

Tiesitkö?

  • Jos ikkunat alkavat huurtua, se on merkki siitä, että ilmastointilaite on huollettava. Sääolosuhteista riippuen huurtumista voi esiintyä hetken auton käynnistäminen jälkeen. Tämä on silti normaalia
  • Kun ilmastointilaite on toiminnassa ja siitä tulee ummehtunutta ja/tai kostean tuntuista hajua, osoittaa se että jotain on vialla.
  • Jos laite ei jäähdytä, vaikka se olisi asetettu kylmimpään asentoon, jotain on selvästi vialla.


Avoinna
Ma-Pe 7:30-17
Soita
040 762 4256