Sähkö ja Hybridi

Huollamme ja korjaamme myös sähkö- ja hybridiautoja

Sähkö- ja hybridiautot vaativat huolto- ja korjauspalveluilta erikoisosaamista. Turvallisuuden takaamiseksi auton korjaus on suoritettava ammattilaisen toimesta joka on saanut asianmukaisen koulutuksen ja osaa tunnistaa korkeajännitejärjestelmän vaarat sekä käsittelemään sen komponentteja. Näin korjausta voidaan suorittaa turvallisesti.

Sähköauton huollontarve mielletään usein vähäisemmäksi kuin perinteisen polttomoottori auton, mutta silti se ei ole täysin huoltovapaa. Sähköautossa tulee huoltaa mm. jarruja ja ilmastointia, vaihtaa raitisilmasuodatinta, pyyhkijän sulkia ja mahdollisesti vaihteistoöljyä. Lisäksi sähköjärjestelmät saattavat vaatia ylläpitoa.

Sähköautossa on myös erilaisia kuluvia osia, ja esim. alusta on suuren painonsa vuoksi alttiina jopa suuremmalle rasitukselle kuin muissa autoissa.

Sähköautojen huolto-ohjelmiin kuuluu tärkeitä tarkastuksia joita ei saa jättää väliin. Tärkeimpiä on mm. auton pohjan tarkastus, jossa tarkistetaan akustojen mekaaninen kunto vahinkojen varalta ja varmistetaan akuston turvallisuus ja sen pitkä käyttöikä.