Yhteystiedot FI
Sähköauto tai Hybridiauto

Sähköauto tai Hybridiauto

Huollamme ja korjaamme myös sähköautot ja hybridiautot

Sähkö- ja hybridiautot vaativat huolto- ja korjauspalveluilta erikoisosaamista. Turvallisuuden takaamiseksi auton korjaus on suoritettava ammattilaisen toimesta joka on saanut asianmukaisen koulutuksen. Näin voidaan korjausta toteuttaa turvallisesti. Sähkö- ja hybridiautoihin erityisesti koulutettu mekaanikko osaa kiinnittää huomiota auton korkeajännitejärjestelmän kuntoon ja  ennakoida mahdolliset vaaranpaikat.

 

Sähköauton huollontarve mielletään usein vähäisemmäksi kuin perinteisen bensiini tai diesel auton, mutta silti se ei ole täysin huoltovapaa. Sähköautossa tulee huoltaa mm. jarruja ja ilmastointia, vaihtaa raitisilmasuodatinta, pyyhkijän sulkia ja mahdolliaesti vaihteistoöljyä. Lisäksi sähköjärjestelmät saattavat vaatia ylläpitoa.

Sähköautossa on myös erilaisia kuluvia osia, ja esim. alusta on suuren painonsa vuoksi alttiina jopa suuremmalle rasitukselle kuin muissa autoissa.

Sähköautojen huolto-ohjelmiin kuuluu tärkeitä tarkastuksia joita ei saa jättää väliin. Tärkeimpiä on mm. auton pohjan tarkastus, jossa tarkistetaan akustojen mekaaninen kunto vahinkojen varalta ja varmistetaan akuston turvallisuus ja sen pitkä käyttöikä.

Pikalinkit