Yhteystiedot FI

Ilmastoinnin täyttöhuolto

 

Ilmastointi lisää ajomukavuutta ja parantaa siten myös turvallisuutta. Sopiva lämpötila ja kosteus vaikuttavat kuljettajan kykyyn ajaa ja pysyä valppaana.

Kaikki ilmastointilaitteet menettävät kylmäainetta ajan myötä, mikä heikentää jäähdytystehoa. Tyypillinen kylmäainehäviö ilmastointijärjestelmässä on 10 % vuodessa, joten ilmastointijärjestelmän huolto tulee tehdä kahden vuoden välein.

Koska kylmäaineen tarkastus ei usein sisälly säännölliseen tai täydelliseen autohuoltoon, sinun on varmistettava, että se on tehty itse tai varata erillinen ilmastointihuolto.

Ilmastoinnin huoltokulut 69 €. Lisättävä kylmäaine hinnoitetaan erikseen.

 

Ilmastointilaitteen lataaminen tai täyttö

Poistamme kaikki vanhan kylmäaineen jäänteet järjestelmästä ja putkista ennen kuin vaihdamme sen uuteen kylmäaineeseen. Koko toimenpide kestää noin 45 minuuttia, joten sen voi tehdä kaupassa käydessäsi tai jopa odottaessasi.

Käytämme kylmäaineen vaihtamiseen ja täyttöön erikoistyökaluja, jotka käyttävät korkea- ja matalapaineportteja varmistaakseen, että koko järjestelmä puhdistetaan puhtaaksi ennen tuoreen kylmäaineen lisäämistä. Kylmäaineen myrkyllisyyden vuoksi on erittäin suositeltavaa, että käytät luotettavaa palvelua varmistaaksesi, että kylmäaine hävitetään asianmukaisesti.

 

Ilmastointilaitteen ollessa päällä ajaminen on ”aina” hyvä idea.

Ajon aikana bensan säästäminen on yleensä kuuma keskustelunaihe. Ja tietysti on selvää logiikkaa, että ilmastointilaitteen koko ajan päällä pitäminen, varsinkin lauhkeina kuukausina, maksaa enemmän.

Ilmastoinnin sammuttaminen koko talveksi ei kuitenkaan ole järkevä idea, koska tiiviste saattaa kuivua ja vuotaa, mikä johtaa kalliisiin korjauksiin. Säännöllinen käyttö talvikuukausina pitää sen virrassa ja takaa, ettei ilmastointinestettä vuoda autostasi.

Voit myös säästää rahaa bensiinissä huoltamalla ilmastointilaitteen kerran vuodessa. Matalammat kylmäainetasot vaikeuttavat ilmastointijärjestelmän jäähdyttämistä ajoneuvossasi, joten täyttö joka vuosi varmistaa, että järjestelmäsi toimii parhaimmillaan!

 

Tiesitkö?

Jos ikkunat alkavat huurtua, se on merkki siitä, että ilmastointilaite on huollettava. Katso heti auton käynnistämisen jälkeen tuulilasia puhaltimien yläpuolelta.

Kun ilmastointilaite on toiminnassa, siitä tulee ummehtunutta ja/tai märkää hajua, mikä osoittaa, että jotain on vialla.

Jos laite ei jäähdytä, vaikka se olisi asetettu kylmään, jotain on selvästi vialla.

VARAA AIKA

Pikalinkit