Yhteystiedot FI

Automaattivaihteiston huolto

Automaattivaihteiston öljynvaihto on tärkeä huoltotoimenpide. 

Automaattivaihteisto on yksi tärkeimmistä ja monimutkaisimmista auton osista. Vaihteiston kunnon toiminta on perusedellytys auton käyttömukavuudelle sekä ajoneuvon turvallisuudelle. Vaihteistoöljy on automaattivaihteiston toimintaa ylläpitävä neste, se voitelee ja jäähdyttää vaihteiston osia.

Ajan myötä vaihteistoöljyyn kertyy kitkavoimista syntyneitä partikkeleita ja sen seuraamuksena öljyn alkuperäiset voiteluominaisuudet heikkenevät. Säännöllinen öljynvaihto pidentää vaihteiston toimintaikää ja mahdollistaa välttämään isompia korjauksia.

100% öljynvaihto huuhtelumenetelmällä on edellytys pitkäaikaiselle ja luotettavalle vaihteiston toiminnalle.

Automaattivaihteiston öljynvaihto huuhtelumenetelmällä suoritetaan huuhtelulaitteen avulla, joka on kytketty automaattivaihteiston öljynkiertojärjestelmään. Uudet öljyt syötetään paineen avulla järjestelmään, jolloin vanhat öljyt syrjäytyvät pois. Näin tuore öljy myös huuhtelee ja pesee vaihteiston öljynkiertojärjestelmän epäpuhtauksista ja osien partikkeleista. Öljyn laatu ja puhtaus voidaan tarkistaa laitteen avulla silmämääräisesti. Huuhtelumenetelmällä saadaan 100% öljynvaihto aikaiseksi.

Huuhtelumenetelmä vaatii yleensä 10-20 litraa vaihteistoöljyä, riippuen auton mallista.

Pikalinkit