Katsastus

Katsastus

Katsastamme autosi puolestasi veloituksetta.

Hinnasto:

Henkilö- ja pakettiauton määräaikaiskatsastus 50 €
Päästömittaus bensiini 19 €
OBD-mittaus 18 €
Dieselsavutusmittaus 37 €
Jälkitarkastus 29 €

Määräaikaiskatsastus
Määräaikaiskatsastus on ajoneuvolle määräajoin tehtävä katsastus, jossa tarkastetaan ajoneuvon kunto ja rekisteriin merkityt tiedot. Kunnon lisäksi määräaikaiskatsastuksessa tarkastetaan, että ajoneuvo on liikenteessä turvallinen ja että ajoneuvosta ei aiheudu liiallisia ympäristöhaittoja. Määräaikaiskatsastus on myös keino valvoa ajoneuvoon kohdistuvien verojen ja maksujen suorittamista.

Katsastus suoritettava määräajoin
Yksityiskäytössä olevan henkilöauton ensimmäinen määräaikaiskatsastus on suoritettava viimeistään 3 vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä. Sen jälkeen on vapaavuosi, jolloin ajoneuvoa ei tarvitse katsastaa. Vapaavuoden jälkeen ajoneuvo on katsastettava vuosittain.

Määräaikaiskatsastusajan määräytyminen
Määräaikaiskatsastusaika määräytyy ensisijaisesti käyttöönottopäivämäärän mukaan. Osassa ajoneuvoista käyttöönottopäivämäärä on merkitty epätäydellisesti (esim. 00.00.73). Tällöin määräaikaiskatsastusaika määräytyy rekisteritunnuksen viimeisen numeron mukaisesti.

Määräaikaiskatsastuksessa hylkääminen, jälkitarkastus ja käyttökielto
Määräaikaiskatsastuksessa hylätty ajoneuvo on jälkitarkastettava millä tahansa katsastusasemalla 1 kk:n kuluessa katsastuksesta.

Liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon määräaikaiskatsastus
Liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo voidaan tuoda katsastukseen ilman että se ensin rekisteröidään takaisin liikennekäyttöön otetuksi.